SPRAWDZONA KURACJA OCZYSZCZAJĄCA JELITA

Oczyszczanie jelit

Niestrawione resztki pokarmów gromadzą w jelitach, gdzie zachodzą procesy gnicia. W ten sposób powstają m.in.: zaparcia, bóle brzucha, wzdęcia i nudności, spada apetyt i pojawia się metaliczny posmak w ustach. Pozostawione w jelitach złogi uniemożliwiają wchłanianie wartości odżywczych ze spożywanych pokarmów.

Istnieje jednak prosty, smaczny i nieinwazyjny sposób na oczyszczenie jelit. Dzięki wykorzystaniu naturalnych produktów nie występują efekty ubocze. Dodatkowym atutem jest to, że w ciągu 3 tygodni spożywania mikstury można stracić ok. 3 kg. Koktajl ten jest bogaty w składniki odżywcze i błonnik, który usprawnia pracę jelit.

 

 

Do przygotowania mikstury potrzebne będą poniższe produkty:

  • 1 jabłko,
  • 1 łyżka siemienia lnianego,
  • 1 łyżka nasion chia,
  • 1 łyżka miodu,
  • szklanka wody
  • sproszkowany młody jęczmień/chlorella/spirulina (zamiennie)

Sposób przygotowania:
Na początku należy dobrze umyć jabłko i pokroić na drobne kawałki. Dodać nasiona chia i siemię lniane oraz sproszkowany jęczmień/chlorellę/spirulinę , dokładnie wymieszać. Następnie zblendować, dodając wodę i miód. Doprowadzić do gładkiej konsystencji.

Spożywanie:
Zaleca się, aby miksturę pić raz dziennie przez ok. 3 tygodnie. Wtedy efekty będą najlepsze, a organizm oczyszczony. Dzięki temu poprawi się nie tylko praca jelit, przyspieszy metabolizm i zniknie kilka kilogramów, ale również polepszy się ogólny stan zdrowia.

 

Brzuch, Serce, Miłość, Dziewczyna

 

SZCZEGÓŁOWY OPIS SKŁADNIKÓW NASZEJ MIKSTURY

 

JABŁKA

Jabłka są cenione nie tylko ze względu na ich smak, ale również wartości odżywcze. Są bogactwem przeciwutleniaczy, pektyn, błonnika i wielu witamin. Największa ilość tych składników znajduję się w skórce, dlatego w przygotowaniu mikstury nie jest zalecane obieranie owocu.

Błonnik pomaga usuwać metale ciężkie i toksyny z organizmu, a także zapobiega biegunkom, wzdęciom i zaparciom. Pektyny obniżają poziom cholesterolu i regulują poziom cukru we krwi. Dodatkowo w jabłkach znajduje się również witamina C, która walczy z wolnymi rodnikami, a także zwiększa odporność.

Siemię lniane jest cennym źródłem błonnika, witamin A, E, witamin z grupy B, wapnia, cynku, magnezu, żelaza i kwasów omega-3. Nasiona lnu regulują poziom glukozy, obniżają poziom złego cholesterolu, wzmacniają układ odpornościowy, łagodzą objawy menopauzy, a także poprawiają koncentrację. I oczywiście mają niezwykły wpływ na układ pokarmowy, działając osłonowo na żołądek. Zwalczają też zaparcia, hamują biegunki i zapobiegają wzdęciom.

 

NASIONA CHIA

 

Nasiona chia, które zawierają duże ilości przeciwutleniaczy, węglowodanów i białka. W 30 g tych małych nasionek znajduje się 30 proc. magnezu, 30 proc. manganu, 27 proc. fosforu i 18 proc. wapnia. Dodatkowo są bogate w witaminy z grupy B, a także cynk i potas.

 

MIÓD

Miód ma właściwości przeciwwirusowe, przeciwgrzybiczne i przeciwpasożytnicze. Często stosowany jest w leczeniu wrzodów żołądka (szczególnie miód manuka). Z kolei miód akacjowy zapobiega rozwojowi chorób żołądka i dwunastnicy.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *